رعایت اصول ایمنی ساختمان سازی به منظور حفاظت از جان افراد امری ضروری محسوب می شود. یکی از این اصول ایمنی، بررسی مشخصات درب ضد حریق است. چرا که بسیاری از این درها تنها عنوان ضد حریق را دارند. اما از استانداردهای ایمنی آتش نشانی برخوردار نیستند. مشخصات درب ضد حریق، مانند مقدار مقاومت درب در برابر حرارت، برای انواع درب ضد حریق لازم است رعایت شود. در ادامه این مقاله از موعود به سوال “درب ضد حریق چیست؟” پاسخ می دهیم و در ادامه آن به بررسی بهترین درب ضد حریق می پردازیم:
درب ضد حریق چیست؟
پیش از مواجهه با خطر آتش سوزی در ساختمان ها باید تمامی خطرات احتمالی در ساختمان را بررسی کرد. پس از بررسی لازم است که نسبت به برقراری قوانین آتش نشانی در تمامی آن ها اقدام کنیم. انواع درب های ضد حریق به منظور جلوگیری از شروع و گسترش حریق و دود ناشی از آتش در ساختمان ساخته شده اند. درهای ساختمان چنانچه بر اساس ضوابط درب ضد حریق ساخته نشده باشند، علاوه بر شعله ور شدن و گسترش حریق هنگام آتش سوزی، عامل ایجاد آتش سوزی می شوند. به این صورت که در مواجهه با مواد اشتعال زا به راحتی شعله ور شده و باعث انتقال آتش به سایر جاهای ساختمان نیز می شون. بنابراین رعایت اصول درب ضد حریق امری ضروری به حساب می آید.
مشخصات درب ضد حریق
بهترین درب ضد حریق آن هایی هستند که طبق قوانین سازمان آتش نشانی ساخته شده باشند. هنگام بررسی استاندارد بودن درب ضد حریق تمامی اجزاء تشکیل دهنده آن مورد بررسی قرار می گیرد. مشخصات درب ضد حریق از نظر سازمان آتش نشانی شامل موارد زیر می باشد:
- چهارچوب در : چارچوب های معمولا از فلز یا ورق های گالوانیزه تهیه می شوند.
- رنگ درها : رنگ درها باید از جنس رنگ های کوره ای الکترواستاتیک باشد.
- قفل، لولا و دستگیره : جنس یراق آلات درها باید آنتی پنیک باشد. قفل و لولاهای درب های ضد سرقت معمولا جنس مناسبی برای استفاده از درهای ضد حریق دارند.
- لایه های درونی در : بهترین لایه داخلی برای انواع درب های ضد حریق پشم سنگ می باشد. در بعضی از درها نیز از لایه های فولادی استفاده می کنند.
- روکش در : بعضی از روکش های درها مانند سی ان سی اشتعال زا هستند و استفاده از آن ها ممنوع می باشد. برخلاف آن بعضی از روکش ها نیز مقاومت درها را در برابر حریق بیشتر می کنند.
- مواد تشکیل دهنده اصلی در : طبق اصول آتش نشانی بهترین درب ضد حریق آن هایی هستند که مقاومت 120دقیقه الی 4 ساعت در برابر حرارت بیش از 850 درجه سلسیوس را داشته باشند.
کاربرد درب ضد حریق
این درها بر اساس مشخصات درب ضد حریق و مواد تشکیل دهنده آن ها کاربردهای متفاوتی در مکان های مختلفی دارند. از درب های ضد حریق ملامینه یا پلی وود بیشتر به عنوان درهای داخلی ساختمان یا در ورودی آپارتمان ها استفاده می شود. درهای فولادی در مکان هایی مانند بیمارستان ها یا مراکز صنعتی پر مخاطره، بانک ها و موسسه های مالی استفاده می شود. درب های ضد حریق فلزی نیز به عنوان درهای مقاوم در برابر آتش و حرارت در مراکز آموزشی و فرهنگی استفاده می شود. درهای شیشه ای نیز معمولا به عنوان درهای ورودی پاساژهای بزرگ و مراکز تجاری کاربرد دارند.
انواع درب ضد حریق
انواع درب های چوبی، فلزی، فولادی و شیشه ای را می توان بر اساس اصول سازمان آتش نشانی ساخت تا بتوان از آن ها به عنوان درب ضد حریق استفاده کرد. بر این اساس به طور کلی نمی توان گفت کلیه درهای ضد حریق چوبی نامناسب، و درهای ضد حریق فولادی کاملا مورد تایید هستند. زیرا این استانداردها در هر کدام از متریال چوب، فلز، شیشه و فولاد که به کار برده شوند، مورد استفاده در مکان های مختلف هستند. در ادامه به توضیح مشخصات انواع درب ضد حریق با متریال مختلف می پردازیم:
ویژگی درب های ضد حریق پلی وود
درب های پلی وود یکی از زیر مجموعه های درب های ضد حریق چوبی به حساب می آیند. این درب ها به دلیل ترکیب مواد پلیمری ترموپلاستیک با پودر چوب مقاومت بسیار بالایی در برابر حرارت دارند و از بهترین درب های اتاق خواب محسوب می شوند. ترموپلاستیک هنگام مواجهه با حرارت زیاد بدون تغییر شیمیایی و شعله ور شدن، ذوب می شوند. استفاده از ورقه های فلزی، فولادی، پشم سنگ یا سرامیک برای لایه داخلی این درها ضروری می باشد. شرکت سی در یکی از معروف ترین برندهای تولید کننده درب های ضد حریق پلی وود است. چنانچه قصد خرید درب های پلی وود در اصفهان یا خرید اینترنتی درب ضد حریق را دارید می توانید با شماره تلفن 09137900189 تماس بگیرید.
مشخصات درب ضد حریق اچ پی ال
درب های ملامینه یا اچ پی ال یکی دیگر از درب هایی هستند که می توان به عنوان درب ضد حریق مورد استفاده قرار بگیرند. این درب ها در اصل یکی از زیر مجموعه های درهای ضد آب است. در این درها ورقه های کرافت با یک لایه چسب رزین پوشیده می شوند. این ترکیب باعث می شود مقاومت بالایی در برابر آب پیدا کنند. برای داشتن یک درب ضد حریق مناسب نیز ورقه های فلزی یا پشم سنگ یا سرامیک به آن ها اضافه می کنند.
مشخصات درب ضد حریق فلزی
بیشتر چارچوب درها از جنس فلزهای مقاوم در برابر آتش است. اکثر درب های مقاوم در برابر حریق فلزی از آهن ساخته می شوند. اما گاهی از ترکیب آهن و آلومینیوم نیز برای ساخت این درها استفاده می کنند. ویژگی این درها در این است که نه تنها ضد حریق هستند، بلکه از آن ها به عنوان درهای ضد آب و ضد سرقت نیز می توان استفاده کرد. از آنجایی که ظاهر این درها چندان زیبا نیست، از ترکیب شیشه ضد حریق برای زیباتر شدن آن ها استفاده می کنند.
مشخصات درب ضد حریق شیشه ای
شیشه های ضد حریق قادر هستند تا 1200 درجه فارنهایت در برابر حرارت مقاومت کنند. بنابراین می توان از آن ها به عنوان روکش یا به تنهایی برای جلوگیری از نفوذ آتش استفاده کرد. چنانچه از شیشه های مقاوم در برابر آتش برای ساخت درها استفاده می شود باید عایق بندی بسیار محکمی برای آن ها تهیه کرد تا از پراکندگی دود از بین لنگه های در جلوگیری شود.
مشخصات درب ضد حریق فولادی
درهای فولادی را بیشتر به عنوان درهای ضد سرقت به کار می برند. ورقه های فولادی نهایتا دمای 550 درجه سانتی گراد را می توانند تحمل کنند. بنابراین زمانی که بخواهند مقاومت این ورقه ها را در برابر آتش بالا ببرند باید از پشم سنگ یا سرامیک استفاده کنند. در ساخت این درها از ترکیب شیشه های مقاوم در برابر آتش نیز استفاده می کنند.
بهترین عرضه کننده درهای ضد حریق
همانطور که گفته شد مشخصات درب ضد حریق متفاوت است. همچنین رعایت اصول سازمان آتش نشانی برای درب های مقاوم در برابر حریق نیز ضروری به نظر می رسد. به همین دلیل است که هنگام خرید و انتخاب درب ضد حریق لازم است که از مراکز فروش و نمایندگان معتبر استفاده کنیم. کلینیک موعود یکی از بهترین عرضه کنندگان درب های ضد حریق پلی وود، روکش شیشه، ملامینه یا اچ پی ال، لامینوکس و درهای بیمارستانی می باشد. با مراجعه به سایت فروشگاه می توانید از تمامی نمونه های آن ها دیدن کرده و نسبت به نیازتان خریداری کنید. برای اطلاع از قیمت و خرید انواع درب ضد حریق در اصفهان نیز می توانید با 09137900189 تماس حاصل فرمایید.